'Phase V' is een visueel raadsel. De hoes is, net als de cd zelf, volledig zwart. De enige aanwijzingen dat het niet om een vermomde vliegende schotel gaat, zijn de groepsnaam die in reliëf op de achterkant staat en de brailletekens voor "vijf" die de voorkant sieren. Binnenin staan een aantal rode digitale cijfers gegroepeerd die als namen voor de tracks dienen. Ze bevestigen alleen maar het mysterieuze van de plaat. 35007 is echter niet afkomstig van één of andere verafgelegen ruimtebrok maar wel degelijk van deze aardbol, meer bepaald uit Eindhoven. Toch doen ze met hun intergalactische postrock al sinds 1994 hun best om die afkomst te verbergen en vaak lukt hen dat nog ook.

Het is niet zo moeilijk je in te beelden hoe een doorsnee marsmannetje de volumeknop van zijn marsradio opendraait bij het horen van '20 09', het nummer dat de cd mag openen. Na een licht ruisende intro vliegen de spacy geluidjes meteen de atmosfeer in om zich daar een gans album lang te nestelen. Ondersteund door een aanhoudende drum krijgt de zwaar door de distortionpedaal gesleurde gitaar meteen een vrij lang solomoment toebedeeld dat vooral uit lange halen bestaat. In het rustigere gedeelte dat daarop volgt wordt met psychedelische zoem- en piepeffectjes gespeeld dat het een lieve lust is. Harmonisch valt er – laat ons eerlijk zijn - ontzettend weinig te beleven: de meeste nummers komen niet verder dan drie akkoorden. Ook ritmisch moet 35007 het vooral van de groove hebben. De ritmes die trommelaar Sander Evers tevoorschijn slaat zijn dikwijls wel origineel en gaan verder dan de eentonige 4/4 maat, maar door ze zo lang haast onveranderd aan te houden klinken ze tegen het einde van sommige nummers al tamelijk banaal. Waar wel alle vijf of zes tracks (afhankelijk van hoe je telt) in uitblinken is de opbouw. Door de goed getimede afwisselingen tussen overweldigende klankmuren en relaxte, ijlere stukjes die langzaam toch weer naar een climax leiden krijgt de plaat een mooie spanning. Enkel het einde is ietwat onafgewerkt en nogal abrupt.

Doordat de zanger enkele jaren geleden de groep verliet, ging 35007 zich meer focussen op de (andere) instrumenten, wat hen geen windeieren heeft gelegd. Gitaar, drum, bas en vooral veel sci-fi-effectjes spelen de hoofdrol. Live moet 35007 een hele ervaring zijn maar als we de geruchtenmolen mogen geloven is de kans klein dat ze in de nabije toekomst nog vaak aan het werk te zien zullen zijn. De groep zou namelijk op splitten staan wegens ruzie in de gelederen. En om ten slotte verwarring over de uitspraak van de groepsnaam te voorkomen: neem een rekenmachine, typ "35007" in en draai vervolgens het toestel zo dat de cijfers ondersteboven staan...

Meer over 35007


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.